Sektörün Lider Firması
  • Adres
  • Gaziantep / Şehitkamil
  • info@colakenerji.com
  • 0(342) 338 12 88
  • Hafta İçi - 08:00 - 18:00
  • Pazar Kapalı

Off Grid Sistem

Şebekeden bağımsız olarak elektrik üretimi çözümleri birçok nedenden dolayı çekici olabiliyor: Belki şebeke elektriğine erişiminiz yoktur (veya bağlanması çok pahalıdır), ya da çevre bilinciniz yüksektir ve fosil yakıtların elektrik üretiminde kullanılmamasını istiyorsunuzdur veya tamamen bağımsız olarak kendi elektriğinizi üretmek istiyorsunuz ya da bir nedenden dolayı herkesin elektriği kesildiğinde sizin ışıklarınız açık olsun ya da derin dondurucunuzda sakladığınız yiyecekler bozulmasın istiyorsunuz. Tüm bunlar Off-Grid bir güneş enerji sistemi kullanmanız için iyi nedenlerdir.

Peki Şebeke dışında yaşamak (off grid) ne anlama geliyor? Şebeke terimi, su, elektrik ve gaz gibi ana hizmetlerin sürekli ve kesintisiz olarak temini anlamına gelir. Çoğu insan “şebekeye bağlı” yaşar, yani hayatta kalmak için bu ana hizmetlere bağımlıdırlar. Şebekeden uzak yaşamak, artık bunlara bağımlı olmadığınız anlamına gelir. Off-Grid sistemler, bölgesel elektrik şebekesinden tam özerklik ve bağımsızlık sunar. Enerji, gece ve güneş panellerinde üretilen enerjinin yetersiz kaldığı durumlarda kullanılmak üzere pillerde depolanır.

Şebekeden uzak olmak, yaşam tarzınızı tamamen değiştirmeniz gerektiği anlamına gelmez: Şebekeden bağımsız bir güneş enerji sistemi, herhangi bir ihtiyaca uyacak şekilde -eğer maliyet sorun değilse- basit bir kulübeden büyük bir kır evine kadar boyutlandırılabilir. Dilerseniz Solaravm olarak biz de sizlere bu konuda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

Şebekeden bağımsız sistemler yani Off grid sistemler diğer bir adıyla akülü sistemler dağ evi, bağ evi, yayla evleri, çiftlikler, karavanlar, yat ve teknelerde tercih edilen en yaygın güneş enerjisi sistemleridir.

Off Grid Sistem Nasıl Kurulur?

Off Grid paket sistem kurulumu için en temel bileşenleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Güneş Paneli
  2. Şarj Regülatörü
  3. Off Grid İnverter
  4. Depolama - Aküler

İkinici ve üçüncü maddede yer alan Şarj regülatörü ve İnverter i tek cihazda birleştiren akıllı inverterler de giderek artan bir oranda kullanılmaktadırlar.

Depolama sistemi yani aküler tamamen ihtiyaca ve bütçeye göre de değişkenlik göstermektedir. Depolama sadece akülerle değil aynı zamanda lityum bataryalarla da sağlanabilmektedir.


Whatsapp Destek

Çolak Enerji

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?